top of page

Tervuren beweegt


Na twee jaar onderbreking is het eindelijk zover. De Tervuurse sportraad en verenigingen slaan de handen in elkaar voor een nieuwe editie van Tervuren Beweegt en dit tijdens ’t Hof Tervuren. Wandelen, fietsen of volksspelen: het kan allemaal. Zak op zondag 10 juli gewoon af naar de Koninklijke Moestuin tussen 12 en 16 uur. Ben je niet zo sportief maar kom je wel graag iets drinken? Super, alle winst gaat namelijk naar Villa Fura vzw.

Sportieve wandeling

Omdat een Vlaamse feestdag ook sportief kan verlopen, organiseren Wandelclub Tervuren-Bos en provincie Vlaams-Brabant op zondag 10 juli een wandeling van een 12-tal kilometer. Je stapt langs mooie Tervuurse plekken en kan rekenen op twee drankjes onderweg. Is 12 kilometer te lang? Kies dan voor de verkorting van 5,5 kilometer. Trommel wat vrienden op. Of beleef een toffe dag met je gezin!

Inschrijven 12 kilometer: via https://evenementen.ticketing.vlaamsbrabant.be/. Inschrijven 5,5 kilometer: kan ter plaatse.  

Zoektocht ‘Met open ogen langs Tervuurse straten’

De Heemkundige Kring Sint-Hubertus laat je in een amusante zoektocht kennismaken met de vele straten van het oude centrum van Tervuren. Vind jij de plekjes die je meekrijgt in een aantal mysterieuze foto’s? Vul je antwoorden en de schiftingsvraag in en waag je kans om interessante boeken te winnen. Meedoen kan via het antwoordformulier dat je ter plekke kan verkrijgen of door je antwoorden digitaal in te voeren via www.heemkundetervuren.be. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Meer info: www.heemkundetervuren.be.

Fietstochten

Ook fietsen staat op het programma. Een toffe manier om je staycation te beginnen misschien? Pro Cyclo plande voor jou zomaar eventjes drie fietstochten van ongeveer 20, 35 en 45 kilometer. Verdwalen is onmogelijk, want je volgt het fietsknooppuntennetwerk.

Inschrijven kan ter plaatse.

Volksspelen

Hou je niet zo van wandelen of fietsen, maar kan je een tikje spanning wel waarderen? Doe dan meer met de volksspelen van Okra Tervuren. De aanmoedigingen of slinkse afleidingspogingen van je medespelers halen vast jouw beste, of misschien wel verborgen, spelvaardigheden naar boven. De reuzenmikado, sjoelbak en andere vermakelijkheden zullen klaarstaan. Ook kinderen/jongeren zijn meer dan welkom.

Inschrijven is niet nodig, er kan gewoon ter plaatse deelgenomen worden.


 

bottom of page